Skip to main content
coronavirus

Coronavirus tijden. Hoe werk je nu veilig thuis?

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Header” _builder_version=”3.27.4″ background_image=”https://isuna.net/wp-content/uploads/2019/09/Backgournd-7b.jpg” parallax=”on” custom_padding=”0vw|||||” locked=”off” hover_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.4.3″ z_index=”1″ hover_enabled=”0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.3″ hover_enabled=”0″][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ text_font=”||||||||” header_font=”Overpass|900|||||||” header_font_size=”84px” background_layout=”dark” header_font_size_tablet=”54px” header_font_size_phone=”32px” header_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” hover_enabled=”0″]

Coronavirus tijden. Hoe werk je nu veilig thuis?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Contact Info” _builder_version=”4.4.3″ background_color=”#4f0b7b” hover_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.4.3″][et_pb_column _builder_version=”4.4.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.3″ text_text_color=”#ffffff” hover_enabled=”0″]

Heel Nederland zit thuis in verband met de uitbraak van SARS-COV2 virus oftewel het Coronavirus wat de ziekte Covid19 veroorzaakt. Ingewikkeld allemaal, maar het komt er op neer dat dit nieuwe virus de hele wereld in zijn greep houdt.

Thuiswerken kan prima en met de juiste tools en setup kan het ook veilig. Helaas is het zo dat hackers nu gebruik maken van de vele veranderingen dus volg de onderstaande tips op zodat je veilig vanuit huis kan werken.

  1. Heb je nog geen VPN? Installeer er dan een. Gebruik NordVPN of wat wij zelf gebruiken Ipredator uit Zweden. NordVPN is wat gemakkelijker op te zetten. Maar beide aanbieders hebben een duidelijk handleiding hoe deze VPN te installeren. Werkt het eenmaal dan hoef je niets meer te doen en zal er automatisch verbinding worden gemaakt met de gekozen VPN telkens als je online gaat.
  2. Toegang tot het bedrijfsnetwerk. Wanneer er al een omgeving is om op afstand te werken dan kun je daar dus gebruik van maken. Heeft jouw bedrijf geen online omgeving dan kun je files ook delen via Google Drive of Office360 of een vergelijkbare cloud aanbieder.
  3. Online vergaderen. Je wil toch graag overleggen en sparren en zoveel mogelijk blijven werken zoals je deed. Dan hoort daar online vergaderen bij.  Er zijn vele oplossingen in de markt zoals Skype en Teamviewer. Een rondje googlen zal er nog vele brengen. Zelf gebruiken we meestal Skype. Maar andere aanbieders als Zoom of GoToMeeting hebben oplossingen die meer kunnen dan alleen samen overleggen. Screen sharen, document view of zelfs presentaties tonen tijdens de online meeting.
  4. Community maken. Naast het online “live” vergaderen wil je wellicht ook met bepaalde collega’s aan projecten en klussen werken. Dan kan je bijvoorbeeld een Slack group maken op onderwerp. Maar er zijn ook anderen zoals Trello en Asana waarin je online projectmanagement doet met jouw collega’s.
  5. Bellen. Veel mensen weten dit niet maar met de meeste telefoons kun je gewoon met je standaard belfunctie meerdere personen laten deelnemen aan het gesprek.

Heb je moeite om de bovenstaande stappen uit te voeren? Neem dan contact op en laat ons je thuiswerkplek op afstand installeren voor 99,00. Stuur een email naar info@klikbewust.nl of bel 070-2210156

Op dit moment gaan er veel phishing mails de ronde met zogenaamde berichten van de overheid zoals het RIVM maar ook coronavirus gerelateerde berichten van banken zoals de Rabobank. Hackers proberen geld en data te stelen, let dus op en klik bewust op links in email. Er gaat bijvoorbeeld een phishing mail rond nu die zegt dat je een virusvrije bankpas van Rabobank moet aanvragen. Ga hier niet op in.

Een andere veelgebruikte techniek van cybercriminelen die het coronavirus aangrijpen om toe te slaan zijn COVID-19 afbeeldingen. Dat kan van alles zijn zoals een kaart met besmettingen van het RIVM of wat anders wat jouw aandacht zal trekken. Hackers stoppen malware in die afbeelding die geinstalleerd wordt zodra de afbeelding geopend wordt. Niet doen dus. Wil je toch graag een afbeelding zien met een “besmettingskaart” van Nederland? Ga dan naar de site van de RIVM.

 

Maar… we moeten door en dat zullen we samen moeten doen. Nu is het juist de tijd om als Nederland inventief te zijn en ons land en economie draaiende te houden. Nu is het belangrijker dan ooit om pragmatisch te handelen en je niet te laten beinvloeden door social media. Informeer je via officiele kanalen en laat je geen spookverhalen aanpraten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]